bonfire-logo.png
Bonfire - Tourism Flanders.png
Bonfire - Tourism Flanders - Clan View.p

Met ons community engagement platform 'Bonfire' kunnen organisaties een virtueel domein beheren waar bezoekers, partners, collega's en belanghebbenden op een spontane en heel menselijke manier kunnen gaan ontdekken, leren, spelen en netwerken. In een Bonfire domain kunnen zowel geplande als heel spontane gemeenschapsevenementen, workshops, optredens of educatieve programma's worden gelanceerd. Het onderliggende concept van Bonfire is om de oeroude traditie van samen rond het kampvuur te zitten om zo het gevoel van samenhorigheid te versterken nu ook naar de virtuele wereld over te brengen. In de hoofdcirkel kunnen presentatoren en moderators zowel presenteren als allerlei interactieve elementen voorstellen (puzzels, virtuele tours, foto's & videos, etc)

logo.png
Bond - Tourism Flanders.png

Bond is ons vlaggenschip; een ultra-modern community platform voor organisaties, teams, bestemmingen, associaties en clubs. Met Bond kunnen gemeenschappen op een heel intuïtieve manier met elkaar netwerken en kunnen de organisatoren en leden heel vlug en eenvoudig nieuws delen, conversaties starten, evenementen plannen, e-learning cursussen aanmaken, promoties voorstellen, bestanden centraliseren en delen, en nog veel meer.

Natuurlijk is het ook de bedoeling om de leden zelf de mogelijkheid te geven om bijdrages te leveren aan deze globale digitale gemeenschap. Zo zouden stadsgidsen bijvoorbeeld virtueel hun stad in de kijker kunnen stellen; laat internationale or nationale denkers en doeners hun wijsheid delen; geef de marketing verantwoordelijken van locaties de mogelijkheid om virtuele bezoeken te organiseren... 

In een sterke digitale community vloeit de kennis, interactie en deelname in alle richtingen en voelt de deelnemer een nauwe betrokkenheid het hele jaar door. Dat is het fundamentele verschil tussen moderne community-platformen als Bond en passieve websites en sporadische digitale evenementen.

Bond Communities is een digitale bestemming die 365 dagen per jaar open is voor een wereldwijde gemeenschap.

VIRTUAL REALITY

Dankzij de combinatie van nieuwe generaties 3D en panoramische camera's en de snelheid en kracht van moderne computers en GSMs is het nu mogelijk om echte locaties volledig te digitaliseren. Dit is belangrijk zowel met het oog op conservering van bestaand patrimonium maar ook om de digitale commercialisering in te zetten. Zo kunnen bijvoorbeeld digitale modellen in apps en websites verwerkt worden maar is het eveneens mogelijk om deze op heel publieke digitale plaatsen te integreren, zoals op Google Maps (meer dan 500 miljoen bezoekers per maand).

AUGMENTED REALITY

QRwebdemo.jpeg

Als Virtual Reality gaat over het ervaren van de fysieke wereld in een digitale omgeving dan gaat Augmented Reality over het bedekken van de echte wereld onder een laag digitale elementen. Zo kunnen de meeste moderne GSMs codes of zelfs gewoon bestaande fysieke objecten herkennen om er dan een digitale laag aan toe te voegen.

Probeer het zelf even met dit simpel voorbeeld, dit kan met de meeste moderne GSMs:

1. Open de camera app en scan de QR code

2. Open de website link die de camera herkend zal hebben (het is mogelijk dat de browser toestemming vraagt; ja zeggen)

3. Neem terug de QR code in het vizier

En nog twee mooie voorbeelden van AR in de context van geschiedenis en locaties: